λευκαντική κρέμα νυκτός
Λευκαντική κρέμα νυκτός |
Α΄ Φάση (ελαιώδης ̴ 29%)
|
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ |
̴ 100ml |
1. |
έλαιο αχιλλέας |
12 γρ |
2. |
ρυζέλαιο
|
8 γρ |
3. |
Lyklight (oil) |
3 γρ |
4. |
olivem 1000 |
5 γρ |
5. |
cetyl alcohol |
1.5 γρ |
Β΄Φάση (υδατική ̴ 71%)
6. |
ανθόνερο λεμόνι |
40 γρ |
7. |
ανθόνερο πορτοκάλι |
30 γρ |
Γ΄Φάση
8. |
βιταμίνη Α |
1γρ |
9. |
βιταμίνη C |
1γρ |
10. |
βιταμίνη E |
1γρ |
11. |
οξέα φρούτων (ΑΗΑ |
1γρ |
12. |
συντηρητικό Cosgard |
12 σταγόνες |
13. |
αιθ.έλαιο
λεμόνι |
10 σταγόνες |
14. |
αιθ.έλαιο
περγαμόντο |
6 σταγόνες |
15. |
αιθ.έλαιο
πορτοκάλι |
4 σταγόνες |
ΤΡΟΠΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
1.
Αποστειρώνουμε όλα τα σκεύη.
2.
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά της ελαιώδους φάσης (φάση Α) και τα μεταφέρουμε σε
δοχείο. Τοποθετούμε το δοχείο σε μπεν μαρί.
3. Ζυγίζουμε όλα τα υλικά της υδατικής φάσης (φάση
Β) και τα μεταφέρουμε σε ένα δεύτερο δοχείο το οποίο τοποθετούμε και αυτό σε
μπεν μαρί.
4.
Ζυγίζουμε τα υλικά της Γ φάσης.
5. Μόλις η
θερμοκρασία της φάσης Α και της φάσης Β φθάσουν στους 65-70 αδειάζουμε το
δοχείο της υδατικής φάσης στο δοχείο της ελαιώδους και αναδεύουμε με την βοήθεια μίξερ.
6.
Συνεχίζουμε την ανάδευση μέχρι η θερμοκρασία του μίγματος κατέβει στους 30-40.
Για να επιταχύνουμε την ψύξη μπορούμε να τοποθετήσουμε το δοχείο σε κρύο νερό.
7. Όταν η
θερμοκρασία φθάσει τους 30-40
προσθέτουμε τα υλικά της Γ φάσης ανακατεύοντας καλά μεταξύ της κάθε
προσθήκης.
8. Αποθηκεύουμε
την κρέμα το δοχείο αποθήκευσης. Κλείνουμε το δοχείο αφού έχει κρυώσει η κρέμα.
ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ:
Αποθηκεύουμε
την κρέμα μακριά από φως, θερμότητα και υγρασία.
Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.