Το κατάστημά μας θα παραμείνει κλειστό από 3 έως 23 Αυγούστου. Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση!
  • 213 041 38 80
  • info@synfyto.gr

Έλαιο Αλκάνας 100ml

  • 5.00€

Λεπτομέρειες Προϊόντος

  • Κωδικός Προϊόντος: 905
  • Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Alkanna tinctoria Root Extract, Tocopherol

 

Η ρίζα του φυτού Alkanna tinctoria παράγει μία κόκκινη βαφή από τον φλοιό της. Ένα από τα κύρια συστατικά της ρίζας της είναι η αλκαννίνη, μια χρωστική ευδιάλυτη στα έλαια και τις αλκοόλες που δίνει ένα έντονο πορφυρό χρώμα.


Βιολογικές μελέτες απέδειξαν ότι το ελαιώδες εκχύλισμα των ριζών της Alkanna tinctoria  έχει αντιμικροβιακή (εναντίον των Staphylococcus aureus και Staphylococcus epidermitis), αντιφλεγμονώδη και αντινεοπλασματική δράση.


Η σημαντικότερη όμως και η πιο ενδιαφέρουσα ιδιότητα της Alkanna, είναι η επουλωτική της δράση η οποία οφείλεται οφείλεται στην συνέργεια της αλκαννίνης, της σικονίνης και των εστέρων τους που περιέχονται στην ρίζα της.


Χορηγείται σε τραυματικές λύσεις της συνεχείας του δέρματος, εγκαύματα, έλκη διάφορης αιτιολογίας όπως έλκη από φλεβική στάση, έλκη από κατακλίσεις, οζώδη περιαρτηρίτιδα, ψωρίαση, έκζεμα, σκληρό ερύθημα του Bazin και αιμορροΐδες.


Το έλαιο αλκάνας είναι επίσης αποτελεσματικό στην επιδιόρθωση όλων των σημείων φυσιολογικής γήρανσης του δέρματος (ρυτίδες, μαύρα στίγματα, θαμπάδα) και στα σημάδια από ακμή.

Αξιολογήστε το Προϊόν

Σημείωση: HTML δεν μεταφράστηκε!
    Κακό           Καλό