• 213 041 38 80
  • info@synfyto.gr

Κρέμα με καλέντουλα

Κρέμα με καλέντουλα

ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΤΙΚΗ, ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗ  ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΑΙ

ΕΡΕΘΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ


 

 

Α.  Ελαιώδης φάση    ~28%

 

1. κερί μέλισσας                               0.5 γρ

2. έλαιο καλέντουλας                        10 γρ

3. αμυγδαλέλαιο                                10 γρ

4. olivem 1000                                     4 γρ

5. cetyl alcohol                                 3.5 γρ

 

 

Β.Υδατική φάση    ~72%

 

 6. έκχυμα καλέντουλας                    59 γρ 

 7. τζέλ αλόης                                      4 γρ

 8. γλυκερίνη φυτική                           4 γρ

 9. σορβιτόλη                                       3 γρ

 

 

 10. αλλαντοϊνη                                 0.2 γρ

 (προστίθεται στην υδατική φάση μόλις             θερμανθεί)

 

 

 

Γ. Φάση

 

11. εκχύλισμα καλέντουλας                1 γρ

12. cosgard     (12 σταγ )                   0.6 ml

13. βιταμίνη Ε                                    0.5 ml

14. αιθ.έλαιο  μέντα                  6 σταγόνες

15. αιθ.έλαιο  λεβάντα              6 σταγόνες

 

 

 


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:


1. Έκχυμα. Σε  ένα φλιτζάνι βραστό νερό βάζουμε  μια κ.γλ. πράσινο τσάϊ για 8-10 λεπτά και φιλτράρουμε.


2. Σε δοχείο, αφού ζυγίσουμε, μεταφέρουμε όλα τα υλικά  της ελαιώδους φάσης (έλαιο καλέντουλας, έλαιο avocado, αμυγδαλέλαιο, βούτυρο καριτέ, olivem 1000). Τοποθετούμε το δοχείο σε μπέν μαρί.


3. Σε άλλο δοχείο, αφού ζυγίσουμε, μεταφέρουμε τα υλικά της υδατικής φάσης (ανθόνερο αμαμελίδας, έκχυμα πράσινο τσάϊ,  μέλι,  τζέλ αλόης). Τοποθετούμε και αυτό το δοχείο σε μπέν μαρί. 


4. Θερμαίνουμε τις δύο φάσεις στους  70°C .


5. Όταν και οι δύο φάσεις βρίσκονται στην ίδια θερμοκρασία (70°C), κατεβάζουμε από το μπέν μαρί τα δύο δοχεία και χύνουμε αργά με ελαφρά ανάδευση την υδατική φάση στην ελαιώδη. Συνεχίζουμε την ανάδευση μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος κατέβει στους 30-40°C. Για να επιταχύνουμε την ψύξη μπορούμε να τοποθετήσουμε το δοχείο σε κρύο νερό.


6. Μόλις κατέβει η θερμοκρασία προσθέτουμε τα υλικά της  Γ φάσης (εκχύλισμα καλέντουλας, εκχύλισμα αγγουριού, γιαούρτι άπαχο, cosgard, βιταμίνη Ε, αιθέριο έλαιο), ανακατεύοντας καλά μεταξύ κάθε προσθήκης.


7. Μεταφέρουμε την κρέμα στο δοχείο αποθήκευσης.


ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ:  Αποθηκεύστε το δοχείο με την κρέμα  μακριά από το φως και τη θερμότητα.


Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.