• 213 041 38 80
  • info@synfyto.gr

κρέμα με καλέντουλα

in Συνταγές on Notice: Undefined index: comment_total in /var/www/vhosts/syn-ergia.gr/synfyto.gr/catalog/view/theme/neon/template/module/kbm_article.tpl on line 42

ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΤΙΚΗ, ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗ  ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΑΙ

ΕΡΕΘΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ


 

 

Α.  Ελαιώδης φάση    ~28%

 

1. κερί μέλισσας                               0.5 γρ

2. έλαιο καλέντουλας                        10 γρ

3. αμυγδαλέλαιο                                10 γρ

4. olivem 1000                                     4 γρ

5. cetyl alcohol                                 3.5 γρ

 

 

Β.Υδατική φάση    ~72%

 

 6. έκχυμα καλέντουλας                    59 γρ 

 7. τζέλ αλόης                                      4 γρ

 8. γλυκερίνη φυτική                           4 γρ

 9. σορβιτόλη                                       3 γρ

 

 

 10. αλλαντοϊνη                                 0.2 γρ

 (προστίθεται στην υδατική φάση μόλις             θερμανθεί)

 

 

 

Γ. Φάση

 

11. εκχύλισμα καλέντουλας                1 γρ

12. cosgard     (12 σταγ )                   0.6 ml

13. βιταμίνη Ε                                    0.5 ml

14. αιθ.έλαιο  μέντα                  6 σταγόνες

15. αιθ.έλαιο  λεβάντα              6 σταγόνες

 

 

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:


1. Έκχυμα. Σε  ένα φλιτζάνι βραστό νερό βάζουμε  μια κουταλιά της σούπας πέταλα από άνθη αποξηραμένης καλέντουλας  για 8-10 λεπτά και φιλτράρουμε.


2. Σε δοχείο, αφού ζυγίσουμε, μεταφέρουμε όλα τα υλικά  της ελαιώδους φάσης (κερί μέλισσας, έλαιο καλέντουλας, αμυγδαλέλαιο, olivem 1000, cetyl alcohol). Τοποθετούμε το δοχείο σε μπέν μαρί.


3. Σε άλλο δοχείο, αφού ζυγίσουμε, μεταφέρουμε τα υλικά της υδατικής φάσης (έκχυμα καλέντουλας, τζέλ αλόης, γλυκερίνη, σορβιτόλη). Τοποθετούμε και αυτό το δοχείο σε μπέν μαρί. 


4. Θερμαίνουμε τις δύο φάσεις στους  70°C . Πριν βγάλουμε την υδατική φάση από το μπέν μαρί προσθέτουμε αναδεύοντας την αλλαντοϊνη.


5. Όταν και οι δύο φάσεις βρίσκονται στην ίδια θερμοκρασία (70°C), κατεβάζουμε από το μπέν μαρί τα δύο δοχεία και χύνουμε αργά με ελαφρή ανάδευση την υδατική φάση στην ελαιώδη. Συνεχίζουμε την ανάδευση μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος κατέβει στους 30-40°C. Για να επιταχύνουμε την ψύξη μπορούμε να τοποθετήσουμε το δοχείο σε κρύο νερό.


6. Μόλις κατέβει η θερμοκρασία προσθέτουμε τα υλικά της  Γ φάσης ( εκχ. καλέντουλας, cosgard, βιταμίνη Ε, αιθέρια έλαια), ανακατεύοντας καλά μεταξύ κάθε προσθήκης.


7. Μεταφέρουμε την κρέμα στο δοχείο αποθήκευσης.


ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ:

Φυλάξτε το δοχείο μακριά από το φως και τη θερμότητα.